torsdag 16 augusti 2012

Nya kärlekar...

Schviss.........så har flera månader passerat igen!

På mitt nya arbete så lyser utejobben med sin frånvaro. Till största delen verkar jag ha blivit en flyttgumma och det här med trädgårdsarbete bara avtar och jag känner mig förkrympt, outvecklad, frustrerad.....

Men veckan som gått har jag åtminstone fått förkovra mig hos Jonas på Djupedals plantskola och hemma hos Peter Korn och i hans nya stenparti. Att bara vara där ett par timmar får mig lite lugnare. Att få lyssna på Jonas kunskap i alla desa växter och dess ursprung, höra hans berättelser om myter och levnadsvillkor gör att man lätt slarvar bort en hel eftermiddag i hans närvaro.
Att sedan få glädjen att vara med och fira invigningen av Peters nya stenparti. Se hur han med bara sin kropp vänt och vridit på varenda sten som finns i hans stora trädgård, petat ned små, små plantor i sanden och höra hans vilda avsmak mot en av stenbumlingarna som inte gjorde som han ville gör att man känner entusiasmen sprida sig i kroppen.

Nu har vi köpt Peter Korns bok och jag läser med inlevelse allt spännande han har att förtälja!

Det är tur för mig att dessa människor är nära och att jag kan suga deras kunskap och på så sätt sakta, sakta lära och förstå!!

Som avslutning har jag förälskat mig i två (för mig) nykomlingar.

Thalictrum delaveyi
Veratrum nigra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar