onsdag 23 februari 2011

Fult,vanligt och opraktiskt.

I dag när jag vandrade runt i kylan i området där jag arbetar fick jag plötsligt en STOR och TRIST insikt.
Vad allt det som är så fint på sommaren ser trist ut på vintern.....

Inte bara det att det ser trist ut, det finns så många många många många ytor som är FEL, FULA och fantastiskt opraktiska i vår omgivning av skapad trädgård. Ett axplock nedan och bilder säger mer än man pratar....

Tänk så trist en entré kan se ut, men kan man se ut?
  
Stort högväxande buskage på helt fel plats. "Tänk om de rackarns hyresgästerna skulle få in lite dagsljus.......Det skall ju kännas att vi bor i Sverige"


Hjälp! 250kvm fulhet. Dessa hyresgästers enda utsikt. När jag rådgjorde med två ganska kända trädgårdskonsulter angående denna rabatt tyckte de att de skulle bli en bra rabatt om man satte ett par-3 Magnolior i bara.....? Vad tycker ni?
Samma fula stora rabatt som den innan.......???
Prydnadsapel är lysande vacker när den blommar och MYCKET frukt får den....? Bra på gångbanor? Bra med träd framför fönster och vid entréer? Underbart fina träd men de är planterade på FEL ställe.....


En enorm slänt. Ett slags ingemans land mellan husen....måste trimmas av några stackare ett par gånger varje år...


Visst känner man för att sitta här och mysa under sommarhalvåret? Känns riktigt mysigt.....(NOT)Den här sneda slänten i norrläge bakom ett hus klipper vi gräset hela sommaren. Slänten är för brant för åk klipparen så hed är handjagare som gäller. Man har tur om man klarar sig utan att knäna går ur led... Varför gör vi det?

Men här....har vi lite städse grönt och då blir allt helt annorlunda. viktigt att tänka på när man anlägger på detta sätt tycker jag!! Vad tycker du?

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att ever greens är viktiga för året om grönska. Själv har jag mycket rododendron, azaleor, och buxbom just runtom hus och ingång så att allt inte ser dött och tråkigt ut på vintern.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det!! Jag håller fullständigt med och det finns på TOK för många trista planteringar i vår kära utemiljö. Vi måste förändra världen ;)

  SvaraRadera
 3. Vill du veta något kul?
  Din blogg är värd 2 667 kr !!! :D

  Jag vet inte vad det r bra för men det är bara kul o veta och ju mer du lägger in inlägg destomer
  blir den värd ;)

  puss o kraaaaaaaaam

  SvaraRadera
 4. Yiepeee!! Jag är rik....det måste vi fira Rebbe!!
  puss och kram på dig med sötaste bonusdotter

  SvaraRadera