fredag 4 maj 2012

Nu blommar det i morsans hatt!!

Nu har vädret åkt berg och dalbana med oss et tag men nu tror jag att jag känner mig modig nog att säga att nu är våren kommen för att stanna!

Det är en härlig känsla att "komma igång" på allvar nu efter att ha legat i träda alldeles för länge!


Rheum i sitt röda härliga start stadium.
Nu har naglarna redan skavts ned av all jord och det som var en aning av en kvinnas händer är nu tillbaka till ett halvår av grovarbetarens fnasiga och ständigt jordstrimmiga händer.

Det som under några veckor fyllt varenda fönsterbräda i hela huset är nu utflyttat till växthus och nedplanterat i rabatter och/eller odlingslådor. Med en skyddande slöja av fiberduk. Nu börjar den noga vaksamheten. Vattna, vädra gödsla....var är snigeln? Kommer rådjuren?...... stänka blodmjöl och plocka ogräs. Kratta rensa planteraAllt som är mindre härdigt får komma ut från diverse gömmor. Det är mycket som skall bäras och planteras, ställas upp på väl valda platser. Piffas till och putsas upp.

Det skall grävas och grävas och vi skall anlägga gångar och damm. Flytta stenar och bära grus. Trädäck utanför mitt växthus skall upp och komposten skall börja användas. Hönsen skall få en större ute yta och nya kycklingar är under produktion i vår lånade äggkläckningsmaskin (Tack Bert).

Det knoppas och trängs i landet och växterna har tagit fart. Man har svårt att föreställa sig frodigheten som snart skall komma!

Den här tiden på året är hektisk men alldeles helt fantastisk och skön och gör livet värt att leva.

I år skall jag satsa stort på örter och använda växterna i både mat och till kropp och själ i övrig. Här skall göras tinkturer och kroppssalvor, te och goda kryddblandningar. Det skall puttra och fräsa och jag hoppas på en riktigt varm och örtgod sommar!

Det är hårt slit men när grillen är i full gång och salladen är hem plockad så känner man att det absolut är mödan värd.

Glad Vår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar