onsdag 29 december 2010

Nya planteringsplaner...

Det känns oerhört skönt att sitta inne denna dag. Snön är där den är och det kommer ingen ny heller (än i varje fall??)


Ligularia dentata - den maffiga klippståndasen
får absolut vara med...
 Vi har  varit ute och sandat på förmiddagen och flyttat stora snöhögar så nu sitter vi här med ritningarna och inspirations böcker både högt och lågt!!

Länge har vi talat om att vi skall göra en storblads rabatt och nu har jag hittat det perfekta läget. Jag hittar mycket spännande växter i den braiga boken "Big Leaves for Exotic effects".
Nedan förljer ett axplock av det som verkar härdigt nog att planteras i Torpa i östra Götelaborg ;)


Jag njuuuuuuuuuter av att tänka vår, sommar plantera rensa städa bort och göra fint på nytt....

Petasites japonicus var giganteus är en oerhört maffig växt och om någon har erfarenheter av den så mottages all information tacksamt!!


Macleya cordata är en anna favorit men här gäller det att hålla undan. Den är INVASIV som få men förtjänar dock en plats i våra hjärtan !
 Om ni har förslag på något som bara MÅSTE få vara med så skriv gärna i kommentarer eller i min gästbok men kom ihåg att det är en storblads rabatt i ett ganska soligt läge i en öster del av Göteborg!!

                                           Tjipp tjopp och ha en fin onsdag!!


1 kommentar:

  1. Jag älskar stora och storbladiga växter, har sommaren som var börjat samla sådana i ett "Djungelrum" i trädgården, och köpte faktiskt både Jätteskråp och Vippvallmo som du visar här. Hoppas de klarar ett liv här i norr också.

    SvaraRadera