måndag 27 december 2010

2010 lider mot sitt slut...

År 2010 har varit ett mycket bra år! Det känns som om jag har fler bitar i mitt inre som fallit på plats. känner mig oerhört trygg och lugn i mig själv och yrkesmässig känner jag en större självkänsla än tidigare... Jag är trädgård!! å det är kul!

Hemma är livet också bra även om man många gånger tampas med frågan om man är en bra mor och om man gör alla rätt..?? Man vill ju att den lille killen skall bli en sjysst typ med kött på benen liksom! Att exprimentera med växter och prova sig fram är mycket lättare än med ett barn... ;)
Huset tar sig och nu är det kallt. De senaste dagarna har det legat på -18 till -8 i snitt. Det är dock varmt och gott i stugan och förra årets nyförvärvade luftvärmepump fyller sitt syfte. Däremot blev årets införskaffande av luftvärmepump till växthuset INTE lika lyckad..... den var igång  i ca två veckor och nu har den legat nere i tre.... fungerar inte alls och det verkar som om luftvärmekillarne/tjejerna verkar ha jul lov....konstiga typer är det!! SÅ nu är de svindyra infravärmarna igång igen och jag längtar inte efter de kommande elräkningarna!!
Men kaktusväxthuset är såpass häftigt att jag till syvende och sist ändå tycker att det är värt det. Kan tänka mig att traska omkring i mina gamla paltor i ett år till.....

Ja det finns ju inte så mycket annat att pyssla med nu än att röja snö till bortskämda hyresgäster..... en centimeter nysnö och folk kan helt plötsligt inte vare sig gå eller köra ur bil.... Man skulle behöva skaka om folk lite... vi talar problemväder när jag igår hörde på radion att det i Ryssland hade regnat och i samma veva som det nuddade marken la det sig som 2 cm istäcke precis överallt....på ledningar, vägar, ja allt..... Då kan det vara lite trixigt..... men en centimeter nysnö..??Kör försiktigt och ha ett riktigt  Gott Nytt År (mitt firar jag med att ha snö jour.....)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar