söndag 24 oktober 2010

Vintern närmar sig!Nu är det dags att värma upp inför årets vinter säsong. I år är det inte bara vi som bestämt oss för att lagra upp material för en god snöröjning innan!

...alla snöskyfflar hos Ahlsell var redan slut?

Vi har haft snö möte med kollegerna och detta är en ständig källa till trubbel. Alla vill vara med och tjäna det "vita guldet" men ingen vill egentligen arbeta med det. Vi som miljövärdar där emot måste alltid vara allerta och hela tiden tänka på snö, halka, flis...

Skotta det som skall prioriteras (vägar till hållplatser, trappor, torg och affärslokaler) be våra kollegor att gör jobbet nogrant från första dagen. Annars står man där "med skägget i brevlådan" och får hacka is i timtal för att "tant Märtha 87 år" vill ha ut sin rullator ur ett föråd som någon inte iddes skotta ordentlig från början...

Salt är också en vara som används till överdrift. Vi har nu tagit ett beslut om att inte inhandla salt alls i år. Förra året gick vi upp en storlek i flis som vi trodde våra kära hyresgäster skulle rata på stört men så blev inte fallet! Det fungerade fint som snus(grus). Därmed blir det lättare för oss med snön och man behöver inte vare sig använda lika mycket flis eller salt.
Saltet förstör allt i vår växtvärld så det skall bli en mycket spännande vinter.... klara vi oss utan salt? Vad tror ni kära läsare om salt överdriften? Själv tycker jag att den bara är effektiv när man är mellan ett visst antal grader.


Hur som helst så känns det som om vi är redo. Come an snow. Here we go!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar